More Stories
Introfilm til bibliotek.dk

DBC har publiceret seks korte introduktionsfilm til bibliotek.dk, herunder også en version optimeret til visning på storskærm. Biblioteker m.fl. er velkomne til at linke til, downloade og indlejre disse introfilm, der er tænkt som vejledning og inspiration til brugen af bibliotek.dk.

Mere inspiration, tak

Vi vil gerne have lister, anbefalinger og nyhedsbreve fra bibliotekerne og bibliotek.dk, men det skal være personligt og målrettet os. Sådan lyder det fra de gymnasieelever, vi talte med som en del af Operation Dagsværk i november 2016, og bibliotek.dk's lidt ældre brugere siger også ja til mere personligt rettet inspiration.

Det er mor, der låner på biblioteket

DBC-nyhed 8. oktober 2014

Folk omkring de 40 låner allerflest bøger på biblioteket – og i særlig grad kvinderne.

For mange kommer dette nok ikke som en overraskelse, men nu er det blevet let at se.

Ved det årligt tilbagevendende arrangement HACK4DK legede it-udviklere blandt andet med DBC’s data om 47 millioner lån på de danske biblioteker siden 2009.

Flest kender bibliotek.dk

64 % af landets biblioteksbrugere kender bibliotek.dk, som dermed er den mest kendte digitale bibliotekstjeneste. For unge brugere gælder det hele 73 %. Det fremgår af undersøgelsen 'Digitale biblioteksstrategier', som Tænketanken Fremtidens Biblioteker netop har udgivet.

Undersøgelsen viser, at der på tre år er sket en fordobling i antallet af borgere, der bruger de digitale tilbud som bibliotek.dk, Filmstriben.dk, eReolen etc. mindst én gang om måneden - fra 14 % i 2014 til 28 % i dag.

bibliotek.dk er blevet mobilvenlig

Et søgefelt. Meget mere er der ikke at se på bibliotek.dk, når du lander på forsiden med din mobiltelefon.

Bibliotek.dk er blevet justeret, så elementerne på sitet tilpasser sig skærmstørrelsen på brugerens udstyr. Man får derfor nu en lige god brugeroplevelse, hvad enten man besøger bibliotek.dk fra mobil, tablet eller traditionel computer.

Noget har krævet ganske små ændringer, andet har taget længere tid, men efterhånden som søgefelt, visning af poster, login og alle de andre elementer er blevet omkodet, er de løbende blevet implementeret på sitet siden slutningen af 2014.

Det gamle mobilsite er nedlagt, og den eksisterende app peger på det nytilpassede site.

More posts are loading...