More Stories
Anti-aging, wat is dat eigenlijk?

Jong zijn en blijven lijkt de trend. Vooral de beautybranche speelt hier goed op in. Sla een tijdschrift open en het ene na het andere jeugdig ogende model lacht je toe. Het zijn niet zomaar advertenties voor een goede pot crème of mooi serum, nee anti-aging is het motto. Anti-aging is een predicaat wat tegenwoordig echt overal wordt opgeplakt, lijkt het. Al dan niet gerechtvaardigd. Maar wat is nou eigenlijk Anti-aging en wat ligt aan de basis hiervan?

De eeuwige jeugd…..

Bijna iedereen wil er tegenwoordig jong uitzien en vitaal zijn. Liefst allebei. De kern van Anti-aging is het vertragen van het verouderingsproces. Door schadelijke invloeden van buitenaf en een misschien minder gezonde levensstijl heeft de huid de neiging om sneller te verouderen. Een jong, strak en glad (haar verwijderen) gezicht bestaat van binnenuit, uit goed stevig bindweefsel. Dit bindweefsel zit barstensvol collageen en elastine. Zolang je jong bent zul je geen last hebben van rimpels, zolang het gehalte van het collageen en elastine maar hoog genoeg is in het bindweefsel. Tijdens het verouderen van je huid wordt er minder collageen en elastine in het bindweefsel aangemaakt. De rek gaat er uit. De huid wordt slapper, wat rimpels tot gevolg heeft. Rimpels zijn zo ongeveer de eerste zichtbare tekenen van huidveroudering, hoofdzakelijk in het gezicht. Hoe ouder je wordt, des te meer zal je huid dus vragen om aangepaste producten en behandelingen. Anti-aging is echter geen wondermiddel dat in no-time en met onrealistische beloftes werkt. Het is een proces dat op gang gebracht wordt en bestaat uit een combinatie van factoren. Door de combinatie van de juiste (bindweefsel-) massages en speciale ampullen en maskers, zal de huid maximaal worden gestimuleerd tot het aanmaken van collageen.

Het zal nooit lukken om de huid van een 50-jarige weer het aanzien te geven van iemand van 30. Wel kun je met goede behandeling en verzorging een deel van de opgelopen achterstand inhalen en daarbij tegelijkertijd de algehele conditie en het functioneren van de huid verbeteren. Zo kan het verouderingsproces worden afgeremd en kun je de huid helpen het behaalde niveau vast te houden. Op die manier zal je huid er voor haar leeftijd jonger, vitaler en veel gezonder gaan en blijven uitzien.

Wat kun je zelf doen aan Anti-aging?

Zorg dat je voldoende slaapt. Tijdens de slaap voert de huid herstelwerkzaamheden uit. Door te weinig slaap kan de huid er grauw en vaal gaan uitzien en slap aanvoelen. Zodra de huid verslapt ontstaan rimpels. Slapen is een echte mooimaker!

Drink veel water. Door vochttekort droogt de huid uit, waardoor rimpels sneller kans krijgen. Per persoon verschilt de hoeveelheid water die je dagelijks nodig hebt. 1,5 liter water is een goed gemiddelde.

Zorg dat je voldoende Omega 3 en 6 vetzuren binnenkrijgt. Vette vis (sardines, zalm, makreel) bevatten veel van deze vetzuren en zorgen ervoor dat de huid niet uitdroogt.

Zorg voor voldoende beweging in de buitenlucht. Dit houdt de bloedcirculatie op peil.

Eet gezond en met voldoende variatie. Zorg dat je voeding vitamines, mineralen en vezels bevat. Vers fruit, veel groenten, rauwkost, vette vis en kip. Probeer minder vlees te eten en vermijd het liefst vo

De meest populaire pedicure behandelingen


Iedereen die ooit een professionele pedicure studio heeft bezocht of een mobiele pedicure service aan huis heeft besteld, zal deze dienst nooit meer willen missen. Voor voetverzorging is een pedicure een van de meest aangename ervaringen op het gebied van verzorging en biedt veel meer dan het verwijderen van eelt of het knippen van teennagels.

Voetenbad

Een zeer aangename behandeling is het ontspannende voetenbad, waarmee de pedicure normaal gesproken mee aanvangt. Door speciale badproducten wordt de hoornhuid verzacht, lost het eelt op en zijn de voeten voorbereid op de daar op volgende behandelingen. Ook de teennagels worden door de badproducten en door het lauwe water verzacht. Daardoor kan de pedicure de nagels veel gemakkelijk afknippen.

Verwijdering van eelt

Iets minder leuk dan het voetenbad is de verwijdering van het eelt. Deze behandeling is echter bijna onvermijdelijk, en daarmee behaalt de pedicure goede resultaten. Overtollig eelt wordt gevijld met een eelt vijl of een puimsteen. Veel klanten hebben snel last van een kriebelig gevoel aan de zolen en de voeten, vandaar dat de voetverzorgster of pedicure met tact om gaat met de gevoelige voeten.

Wie deze pedicurebehandeling niet wil ondergaan, kan er eventueel voor kiezen om het eelt te laten verwijderen met een zachte peeling. De peeling crème wordt aangebracht op de natte voeten en verwijdert dode huidcellen door zachtjes masserende en cirkelende bewegingen.

Knippen van nagels

Voor een succesvolle pedicurebehandeling hoort ook het knippen en het polijsten teennagels. De professionele pedicure verkort je teennagels tot de juiste lengte en polijst ze daarna zorgvuldig. Ze mogen niet langer zijn dan de teen zelf. Wie ronde teennagels wil hebben heeft een probleem, want teennagels worden om een bepaalde reden recht afgeknipt. De teennagels zouden anders gemakkelijk in de huid kunnen groeien, waardoor er pijnlijke ontstekingen kunnen ontstaan.De voetmassage

Onder de meest populaire behandelingen van een pedicure zit zeker de laatste voetmassage. Je kunt kiezen uit verschillende oliën die verschillende effecten hebben.

Met verkwikkende oliën zoals citroen-, kamfer- of eucalyptusolie zijn vermoeide voeten in een oogwenk fris, terwijl amandelolie, olijfolie of tarwekiemolie de voeten verzorgen en de huid aangenaam verzachten.

Lakken van de Nagels

Voor veel dames, behoort het lakken van de teennagels ook tot een onderdeel van de pedicurebehandeling. Daarvoor gebruikt de pedicure een hoogwaardige kwaliteitsnagellak, evenals een base- en pedicure amsterdam top coat, zodat er geen verkleuringen aan de nagels ontstaan en de nagellak langer mooi blijft. Heel erg populair is de klassieke stijl, zoals French Manicure.

Wat is een peeling of scrub?
Een scrub of peeling is een methode om de huid te reinigen en te verzorgen. Overtollige huidcellen worden verwijderd. Het doel van scrubben of peelen, is een intensieve huidverzorging en het verwijderen van overtollige en dode huidcellen. Een speciale crème met kleine bolvormige deeltjes wordt ingewreven op de huid. In veel gevallen dient een scrub of peeling ter voorbereiding op andere cosmetische behandelingen.

Wat gebeurt er bij een peeling?

Het peelen van de huid werd reeds in het oude Egypte gedaan. In Europa wordt een peeling pas sinds de jaren '60 van de twintigste eeuw gebruikt. Het peelen of scrubben van de huid wordt vooral ingezet om oude huidcellen te verwijderen, waardoor de huid glad aanvoelt en de structuur verbeterd. Ook bereidt het de huid voor op vervolgbehandelingen.

Welke types peeling zijn er?

Er is een onderscheid tussen de oppervlakte peeling, middel-diepe peeling en de diepte peeling. Bij de toepassing van de oppervlakte peeling wordt de bovenste laag van de huid met chemische of mechanische middelen verwijderd. Deze methode, ook wel microdermabrasie genoemd, is de meest gebruikte methode en wordt beschouwd als de klassieke scrub.

Bij een middel-diepe peeling wordt de hoornlaag verwijderd met chemische middelen. Die methode heeft een langere voorbereidingstijd nodig. Bovendien duurt het ongeveer een week, totdat de huid weer is hersteld.

Bij toepassing van een diepte peeling is er zelfs sprake van verwijdering van de huid tot aan de collageenlaag. Deze methode wordt in Europa nauwelijks gebruikt, omdat de genezing van de huid een aantal weken vereist. De materialen die worden gebruikt voor een mechanische peeling zijn onder andere microvezeldoeken, harde borstels, zeezout, tafelzout, suikerkristallen, zand, koffiedik, klei, perzik- of abrikozenpitten en plastic bolletjes.

Bij een peeling met chemische middelen, gebruikt men meestal fruitzuren zoals glycolzuur en trichloorazijnzuur (TCA). Daarnaast kan het peelen ook worden uitgevoerd met een laser.

Waar wordt de peeling toegepast?

De peeling of scrub wordt aangebracht op de huid met verschillende problemen, zoals donkere vlekken, rimpels, bleke huidteint, verslapte huid, bepaalde vormen van acne, pigmentvlekken, striae, littekens en verhoorning van de huid. De peeling kan worden uitgevoerd op een onderdeel van een lichaamsbehandeling, zoals de handen, gezicht of decolleté, of bij een volledige lichaamsbehandeling. Voor een dermatologische of cosmetische behandeling van de huid is een peeling ook aanbevolen. Goede scrubcrèmes zijn meestal in schoonheidssalons of spavestigingen te verkrijgen. Zij gebruiken hoogwaardige producten. Of laat je adviseren bij een apotheek, drogisterij of warenhuis.

Hoe breng je de peeling aan?

Aan het begin van de peeling is de plek die behandeld moet worden grondig gereinigd. Daarna wordt de scrub met een licht masserende druk op het lichaam aangebracht. De scrubcrème bevat kleine bolvormige deeltjes, zoals abrikoos- of perzikpitten, die dode huidcellen verwijdert. Dan spoel je de peeling af met een washandje of onder de douche. Voor een blijvend effect, is het raadzaam om de scrub een keer per week te herhalen.

Hoe kun je pijnloos ontharen?
Ontharing wordt gedefinieerd als het verwijderen van ongewenst haar op bepaalde lichaamsdelen, zoals schouders, armen, benen, borst, lies en rug. Maar hoe doe je dit pijnloos? Welke manier is de beste om te ontharen? Bij scheren wordt alleen het zichtbare deel van het haar verwijderd. Bij epileren wordt ook de haarwortel verwijderd en bij depileren wordt de haarwortel met rust gelaten. Dit kan door de verstoring van de haarwortel een tijdelijk of permanent resultaat tot gevolg hebben. In geval van oppervlakkig ontharen,gaat de haarwortel intact blijven waardoor de haren weer gaan terug groeien. Daarom is het nadeel van deze behandeling dat het geen permanent resultaat heeft en er weer opnieuw gaat moeten onthaard worden. In principe kan elk deel van het lichaam worden onthaard. Je kunt hiervoor een epilator,depilator of een scheermesje in combinatie met een ontharingscr?me gebruiken. Meestal zijn er verschillende redenen om te ontharen. In sommige landen is scheren een teken van zuiverheid, staat in de westerse cultuur de esthetiek op de voorgrond. Ontharen is vaak een onderdeel bij een schoonheidsverzorging. Welke lichaamsdelen kan je ontharen ? Meest voorkomend zijn de oksels,de benen en het hoofd. Echter wordt ook de neus,oren,borst en intieme zones onthaard. Atleten,fietsers,bodybuilders en zwemmers laten deze gebieden meestal ontharen.Wegens meische redenen is ontharen meestal niet nodig. Het haar heeft zelfs een beschermende functie voor het menselijk lichaam. Ze vangen kleine deeltjes op en voorkomen dat die door het lichaam worden opgenomen. Alleen voor chirurgie kan het mogelijk zijn om plaatsen te ontharen Hoe kan je ontharen? Ontharen kan je in een schoonheidssalon doen of thuis. De meest voorkomende methode van ontharen is scheren. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen nat scheren en droog scheren met een elektrisch apparaat.Als men nat scheert wordt er een bepaalde hoeveelheid ontharingscr?me of scheerschuim op het lichaam aangebracht. Vervolgens gebruik je een scheermesje. Een andere mogelijkheid is het gebruik van een chemische ontharingscr?me. Deze cr?me bevat bepaalde stoffen, zoals thioglycolzuur, dat de eiwitten in het haar afbreekt, waardoor het haar dat zich aan de oppervlakte van de huid bevindt, wordt afgebroken. Bij dit proces blijft de haarwortel intact. Deze werkwijzen kunnen gemakkelijk worden uitgevoerd en zijn meestal pijnloos. Als alternatief kun je epileren met een epilator, waarbij je voor een langere tijd of permanenet van de ongewenste haren af komt. Echter is deze methode niet helemaal pijnloos. haar verwijderen
Een laserontharing boeken
Om voor altijd van ontsierende haartjes op je lichaam af te komen, kun je overwegen om laserontharing te ondergaan. Met een laserontharing kunnen haartje die donkerder zijn dan jouw huid definitief worden verwijderd. Op welke plaatse wordt laserontharing toegepast? Laserontharing wordt daar toegepast waar ongewenste haartjes zitten, zoals op benen,rug,oksels en gezicht. De haartjes moeten wel pigment hebben en niet lichtblond, grijs of wit. Ze moeten dus makkelijk zichtbaar zijn op huid. Ook is het belangrijk dat de huid niet gebruind is door de zon of de zonnebank. ipl hair removal system Door wie laat je een laserontharing doen? Voor zo een soort van ontharing kun je terecht bij een laserspecialist, die werkzaam is in een lasercentrum of een laserinstituut. Omdat er meerdere behandelingen gaan nodig zijn,is het effectief om een laserinstituut in de nabije buurt te zoeken Hoe werkt een laser ontharing ? Laserontharing gebeurt met behulp van laserlicht. Laser licht komt uit een pistoolvormige laser die werkt op een speciale golflengte. De laser reageert op de pigemnten in het haar, waardoor het haar wordt verwarmd. De warmte straalt uit naar het haarzakje, waardoor het haarzakje compleet vernietigd wordt. Op deze manier kan er geen nieuw haar meer terug groeien en worden de achtergebleven haartjes na circa één tot anderhalve week definitief uitgestoten. Hoe vaak moet je laserontharing herhalen? Na 4 tot 6 behandelingen kun je zeggen dat het te behandelen gebied compleet is onthaard. Natuurlijk zijn er meerdere behandelingen nodig, omdat niet elk haartje tegelijkertijd groeit. Voor een succesvolle laserontharing is het belangrijk dat alle haarzakjes zijn verdwenen, zodat er geen nieuwe haartjes meer kunnen ontstaan. Laserontharing wordt om de zes tot acht weken herhaald. Wat kost laserontharing? De prijzen per behandeling veschillen vanaf 80 euro tot 195 euro, Je bovenlip ontharen is het voordeligst en je bikinilijn het duurst. Een vrouw kan bij de zorgverzekeraar een vergoeding ontvangen voor laserontharing in het gezicht. Wat zijn de risico's verbonden aan laserontharing? Om te beslissen of je niet overgevoelig bent voor laserontharing, wordt het eerst op jouw huid getest. Als na 3 weken de laserontharing op het proefgebied volgens de regels blijkt aan te slaan, kan je verder gaan met de behandeling. Je huid zal op de behandeling reageren met een soort kippenvel. Dit trekt na een paar uur weer weg. Na een okselontharing kun je een andere geur dan voorheen ruiken. Dit kun je tegengaan met producten op natuurlijke basis. In een enkel geval kan het zijn dat een laserontharing na een aantal jaar moet worden herhaald.

2minutes2book
De beste manieren om te ontharen
Veel vrouwen hebben problemen met ontharen. Hier volgen tips om de juiste methode voor ontharen te kiezen. Voor sommigen is het haarprobleem erfelijk of gerelateerd aan etnische afkomst. Bij anderen kan een medische aandoening zoals polycysteuze eierstokken, een hormoon afscheidende tumor of zelfs hormonale veranderingen in verband met de menopauze de oorzaak zijn. Weer andere vrouwen zijn geïnteresseerd in ontharing voor gebieden zoals benen, oksels of bikinilijn, waar de groei is normaal, maar soms ongewenst. Ongeacht de reden, is er geen tekort ontharingsmethodes.

Ontharingsmethode 1: laserontharing

Een van de meest populaire manieren om haar te verwijderen is met een laser. Energie gaat door de haarschacht tot aan de follikel, waar het http://ontharen-in.nl/ de haarwortel vernietigt. Het haar valt er niet meteen uit tijdens een laserbehandeling. Integendeel, het verzwakt en valt na verloop van tijd uit. Specialisten kunnen zo veilig grotere gebieden in een keer behandelen. Laserontharing kan overal worden gedaan op het lichaam. De beste kandidaten zijn vrouwen met donker haar en een lichte huid. De laser reageert niet op wit haar en is veel minder effectief op blond haar. Het vereist meestal 5 tot 7 sessies en dient een keer per jaar te worden herhaald.

Methode 2 : elektrolyse

Dit is de enige methode van ontharen die permanent onthaard. Elektrolyse maakt gebruik van een kleine naald die in de haarfollikel schuift totdat het de cellen die verantwoordelijk zijn voor de haargroei bereikt. Elektrolyse vernietigt de cellen die ervoor zorgen dat het haar te groeit. Het haar zal uitvallen en niet meer terug groeien. De behandeling kan pijnlijk zijn, maar een verdovende crème kan helpen. Net als de andere vormen van ontharing, is het veilig om elektrolyse overal op het lichaam toe te passen. Het ontharen met deze methode gebeurt haar voor haar en er kan tot 25 sessies nodig zijn. Een behandeling duur vijf tot tien minuten. Elektrolyse laser ontharen kan kleine littekens op de plek waar de naald wordt ingebracht veroorzaken. Hoewel ze bij de meeste mensen genezen, heeft iemand met een donkere huid een verhoogd risico op hyperpigmentatie.

Ontharingsmethode 3: harsen of waxen

Het bestaat al eeuwen, maar harsen gaat tegenwoordig heel anders dan de kleverige honingbehandelingen uit het verleden. Momenteel gebruikt men een op soja gebaseerde verbinding die niet aan de huid kleeft, maar zich alleen aan het haar hecht. De sojacrème wordt aangebracht en wordt vervolgens bedekt met een speciale strip. Als de hars hecht, wordt de strip verwijderd, waarbij het haar meekomt. Omdat het alleen aan het haar hecht en niet aan de huid, ontstaat er minder schade en pijn bij het verwijderen. Met harsen kun je overal op het lichaam haar verwijderen, met inbegrip van de bovenlip, kin, wenkbrauwen, armen en benen. Deze methode moet om de paar weken worden herhaald. Omdat harsen met soja het hele haar verwijdert, opent de follikel en moet je een antibacteriële pijnloos ontharen lotion gebruiken om infectie te voorkomen.

Harsen kun je het best laten doen in een spa of salon, maar er zijn ook thuiskits verkrijgbaar. Deskundigen waarschuwen dat het van vitaal belang is om de behandeling in hygiënische omstandigheden te doen. Bij verkeerd gebruik kan harsen leiden tot een vervelende huidinfectie.
Massage is een ontspanning voor je lichaamVoor een ontspannende massage, zijn er verschillende soorten massages voor je lichaam. Afhankelijk van het resultaat dat je wilt verkrijgen en het probleem waar je mee kampt, kun je een keuze maken uit verschillende masseermethodes, zoals sportmassage,drukpuntmassage en sportmassage. Hieronder zal ik een woordje meer uitleg geven over de drie verschillende types massage en wanneer je die kunt laten toepassen.


Wat is een stoelmassage?
Je kent het wel. Je wordt wakker en bij een bepaalde beweging ervaart een pijnlijk gevoel in je nek. Waarschijnlijk heb je last van een belastte spier of stress. Kortom:je hebt een stijfheid in je nek. Je wordt afgestraft met een enorme pijnscheut als je je nek probeert verder te draaien dan een bepaald punt. Hoe heerlijk is het dan als je nek gemasseerd wordt, Zodat de verkramping weer ontspant. Een stoelmassage zou dan zeker een goede keuze zijn. De masseur op locatie masseert jou in zijn speciale stoel. Hij oefent op een paar punten van je lichaam druk uit, die je enigzins kunt vergelijken met accupunctuur. De energiestroom in jouw lichaam krijgt een positieve boost en je verkrampte lichaam ontspant. In een massage van slechts 20 minuten kun je zelf langdurige klachten voorkomen, zoals een RSI of burn-out.

Wanneer kies je voor sportmassage?
Na fysieke inspanning helpt de masseur je met een sportmassage te herstellen. Een sportmasseur heeft een speciale opleiding gevolgd om een sportmassage toe te passen. De massage kan als doel een stimulerende en verzorgende werking hebben. Bij een massage die je verzorgt, masseert de sportmasseur rustig en zacht en bij een stimulerende massage,masseert hij veel steviger zodat de circulatie van je bloed word verbeterd. Mensen met stress, rugklachten, hoofdpijn of recreatieve sporters kunnen ook baat hebben bij een sportmassage. Maar ook als je geblesseerd bent geraakt door tuinieren, het huishouden, of lichamelijk zwaar werk, kan de masseur een massage ter herstelbevordering toepassen.

Wat is juist een drukpuntmassage?
Drukpuntmassage bestaat al eeuwenlang en vindt zijn oorsprong in China en wordt ook wel acupressuur genoemd. Bij deze soort van massage wordt druk op speciale punten uitgeoefend, zodat het proces van genezen wordt gestimuleerd. Die drukpunten worden ook meridianen genoemd. Deze lijnen zijn niet met het menselijke oog te zien en staan in verbinding met de organen en gevoelens in het menselijke lichaam. Met drukpuntmassage, kneedt, drukt, strekt en klopt de masseur deze punten en ontstaat er een positieve verandering in de organen en de emoties. Dit verdrijft nare gevoelens, zoals spanningen en geeft een relaxed gevoel. Je kunt er klachten als hoofdpijn,opvliegers,slapeloosheid en rugpijn mee behandelen.
Leer in zes stappen over voetverzorging.
Een goede voetverzorging begint met een voetbad die reinigt en verzorgt. Elke pedicure begint met een voetbad. Dit ontspant niet alleen heerlijk, maar bereidt de huid en nagels optimaal voor op de behandeling. Probleemgebieden zoals eelt, kloven of dikke stugge nagels worden weker.

Stap 1 in de voetverzorging: een voetbad

Vul een klein bad met ongeveer 37 graden warm water en baad je voeten ongeveer vijf minuten. Niet langer, want anders verschrompelt de huid en kan het niet meer gemakkelijk worden behandeld. Met speciale verzorgingsmiddelen voor voetbaden, kun je het water verrijken met actieve ingrediënten. Salicylzuur maakt ruwe plekken glad, plantaardige oliën zorgen voor hydratatie en essentiële oliën zoals munt of rozemarijn hebben een deodoriserend effect op de huid en stimuleert de zintuigen. Je kunt ook zelf een voetbadmiddel maken. Voeg daarvoor drie eetlepels Dode Zeezout en een kopje olijfolie in tien liter water. Het olie- en zoutmengsel maakt de huid soepel en bereid de huid voor op de voetverzorging.

Stap 2 in de voetverzorging is eelt verwijderen

Als tweede stap verwijder je de lelijke eeltlaag. Met puimsteen of een eeltvijl vijl je je ruwe hakken glad. Je vijlt je hiel, de bal van je voet en onder je tenen. Van schaven of raspen moet je je vingers, of beter - je voeten - afhouden. Dat is meer iets voor professionals. Leken bezeren zich snel met de scherpe attributen. Vijl niet teveel verzorging van de voeten weg van het eelt. Voel zo nu en dan hoe de huid voelt. Alle ruwe eelt moet weg. Maar op sommige plekken is het eelt noodzakelijk en zorgt het voor een natuurlijke beschermlaag bij de dagelijkse beweging.

Stap 3 in de voetverzorging is nagels knippen

Het meest geschikt is een nagelschaartje. In tegenstelling tot de vingernagels is de lengte en vorm van de teennagels niet een kwestie van smaak, maar van doelmatigheid. De nagel moet tegelijk eindigen met de teen. Te lange nagels irriteren bij het lopen in gesloten schoenen. De nagel moet perfect recht gesneden zijn. Weersta de voetverzorging boeken drang om de hoeken te vijlen. Nagelbedontstekingen en ingegroeide teennagels kunnen het gevolg zijn. Als je merkt dat de nagels wit-gelig, bruin en broos of schilferig zijn, zou het kunnen dat je met een schimmelnagel te maken hebt. In elk geval geldt, ga niet zelf dokteren, maar raadpleeg een dermatoloog.

Stap 4 in de voetverzorging is vijlen en nagelriem verwijderen

Vijl je teennagels in vorm met een zand- of glasvijl. Belangrijk: vijl altijd van de zijkant naar het midden van de nagel en niet wild heen en weer raspen! Dit verruwt de nagel en bevordert inscheuren. Duw met een zogenaamd bokkenpootje de nagelriem zachtjes terug. Voorzichtig, anders ontstaat er een ontsteking. Knip je nagelriemen nooit met een schaar. Bij stugge nagelriemen kun je met nagelriemremover de huid verzachten. Maar je kunt deze stap ook toepassen na het douchen. De huid is dan al zacht.Stap 5 in de voetverzorging is je nagels verven

Dan zijn we nu aangekomen bij het glanzende hoogtepunt, de nagellak. De glanzende afsluiting van elke pedicurebehandeling is nagellak. Je tenen zien er niet alleen goed verzorgd uit, maar zijn een fashion statement. Voor het aanbrengen kun je oneffenheden op je nagelbed wegwerken met een base-coat. Bovendien beschermt een base-coat de nagel tegen verkleuring door de gekleurde nagellak. Lak de nagel van de grote teen niet helemaal, maar laat aan de zijkanten een paar millimeter vrij. Hierdoor oogt de nagel smaller. Met een top-coat houdt de gekleurde nagellak langer. Gun je teennagels in het zomerseizoen ook lakvrije tijden. Nagellakremover is agressief en dient zo kort mogelijk met de nagelplaat en de huid in contact te komen.

Stap 6 in de voetverzorging is breng wat crème aan

Een heerlijke massage met een rijke crème is de kroon op het schoonheidsprogramma voor mooie voeten. Breng een crème die geschikt is voor alle doeleinden aan en masseer goed in. Voor http://www.statsnode.com/www/www.voetverzorging.nl/ een bijzonder gladde huid trek je ’s nachts katoenen sokken aan over je ingesmeerde voeten. Speciale voetcrèmes bieden wat extra’s door de actieve ingrediënten. Vooral van producten met ureum en salicylzuur zijn in studies aangetoond dat het een effectief wapen tegen ruwe plekken zijn. Beide stoffen hydrateren en verminderen eelt. De geurstof farnesol maakt het bacteriën moeilijk. Speciale schuimcrèmes trekken extra snel in en zijn perfect voor degenen die direct na de pedicure in open schoenen stappen.

Na deze laatste stap kun je je voeten showen in open schoenen. Wrijf ze voor een ultrazachte huid tussen twee behandelingen door in met crème.

Je tanden bleken
Iedereen droomt van een stralende filmsterrenlach met mooie glanzende witte tanden. Om dit resultaat te krijgen kun je je tanden bleken. Witte tanden staan mooier, verzorgder en geven je een jeugdige uitstraling. Bovendien geeft het je meer zelfvertrouwen als je lacht.. Goede redenen om je tanden te bleken. Kan je gele tanden ook bleken? Tanden vergelen door verschillende oorzaken. Rode wijn, thee, koffie en tabak zorgen ervoor dat je gebit vergeeld. Door azijn of citrusvruchten kan ook verkleuring aan je tanden ontstaan. Je tanden blijven dus witter wanneer je al deze voedingsmiddelen mijdt. Maar wat als je gele tanden hebt en je wilt deze laten bleken? Het belangrijkste is om eerst langs te gaan bij de tandarts om te bepalen dat je tanden wel geschikt zijn om te bleken. Tanden vergelen niet alleen, maar kunnen ook doorzichtiger worden. Tanden bleken heeft het beste resultaat op een ondoorzichtige tand. bleken van tanden kosten Je tanden zelf bleken of laten doen? Als je je tanden hebt laten bekijken door de tandarts, kan hij je zeggen of je je tanden kunt laten bleken. Om te voorkomen dat het glazuur van je tanden verder wordt aangetast, is het belangrijk dat je het bleken van tanden alleen toepast op een gezond gebit. Met een tandenbleekkit of whitening tandpasta kun je thuis zelf je tanden bleken. Wil je het professioneel aanpakken, dan kun je terecht bij een schoonheidsspecialiste, een speciale bleekkliniek of gewoon bij je tandarts. Er zijn 2 methodes die professionals toepassen. • De eerste methode bestaat uit een gel en een bleeklamp. • De tweede methode bestaat uit KTP-laser en een gel. De tandarts gebruikt hetzelfde bleekmiddel als die in de tandenbleekkit voor thuis. Wat is de kostprijs van tanden bleken? Afhankelijk van het merk varieert de prijs voor een whitening tandpasta van circa €1,50 tot €22,-. Voor een tandenbleekkit betaal je vanaf €50,- tot een paar honderd euro. Bij een schoonheidsspecialist varieert de prijs van €100,- tot €500,-. In een bleekkliniek zal je tussen de €100,- en €600,- kwijt zijn. En bij de tandarts betaal je tussen de €200,- en €600,-. De resultaten van de behandeling Een whitening tandpasta geeft natuurlijk een ander resultaat dan wanneer je bleekmiddelen toepast. Ook is er onderscheid in de tandpasta’s onderling. De ene tandpasta polijst en schuurt, terwijl de ander een wit laagje achterlaat. Schuren en polijsten zorgt voor aantasting van het tandglazuur, waardoor de verkleuring zichtbaarder wordt. Het kan gebeuren dat je zo erg gewend raakt aan je witte tanden, dat je je tanden te vaak laat bleken. Dan ontstaat er een blauwachtige glans op je tanden. 2minutes2book
More posts are loading...